Virussen, adeware, spyware en malware verwijderen

virus laptop

Een veilig en virusvrij systeem

Een geïnfecteerde virus e-mail ontvangen? Of een verkeerd bestand gedownload dat een virus bevatte? Teveel advertentievensters die zich openen terwijl je surft?

Geen probleem, wij maken uw computer snel weer gebruiksklaar.

Om je computer virus-vrij te maken

  •  scannen we je pc grondig en verwijderen alle gevonden virussen
  •  ontgrendelen jouw computer indien nodig
  •  brengen jouw computer terug online
  •  scannen we je harde schijf, geheugen en registers op virussen

Om jouw computer in de toekomst tegen virussen te beschermen

  •  installeren we een recent anti-virussysteem op jouw computer
  •  updaten we het anti-virussysteem met de meest recente virusdefinities
  •  activeren we een website-filter die je beschermt tegen gevaarlijke websites
  •  ook de software op de computer wordt geüpdated om je tegen recente bedreigingen te beschermen
  •  scannen de harde schijf, geheugen en registers op virussen

 

Hier onder vind je een paar links naar online virusscanners die je soms al kunnen helpen je computer terug aan de praat te krijgen.

http://quickscan.bitdefender.com/

Deze gratis scanner werkt in alle grote browsers. Voor je begint te scannen, moet je alleen nog een kleine add-on installeren. Site bezoeken, op Scan now klikken, plug-in installeren en je akkoord verklaren met de voorwaarden.

Je computer wordt in recordtempo gescand om je te laten weten of er zich virussen, trojans of andere malware schuilhouden in het geheugen van je computer. Quickscan controleert niet de volledige harde schijf, maar als je pc zich wat vreemd gedraagt en je vermoedt dat malware de schuldige is, moet BitDefender Quickscan het wel vinden.

http://housecall.trendmicro.com/nl/

HouseCall is volledig browseronafhankelijk en kan dus met elke webbrowser opgestart worden. Dat komt doordat de scanner verpakt wordt in een klein uitvoerbaar bestand dat je moet downloaden en opgestart wordt om je computer te scannen op malware.

Afhankelijk van welk besturingssysteem je hebt, kan je bij HouseCall ook kiezen tussen de 32- en de 64-bitversie (dat kan je nagaan in het configuratiescherm van Windows in de categorie Systeem). Zodra het bestand wordt uitgevoerd, worden de virusdefinities bijgewerkt, en nadat je de EULA hebt aanvaard, kun je met Scan Now je pc laten onderzoeken.

http://www.pandasecurity.com/activescan/index/

ActiveScan werkt alleen maar in Internet Explorer of Firefox – al kan je via de extensie IE Tab Classic de scanner ook wel aan de praat krijgen in Google Chrome.

Een snelle scan van alle lopende processen krijg je met een druk op Quick Scan. Als je wat dieper wilt graven, kun je kiezen voor een Full Scan. Alvorens het scannen begint, moet je wel nog even een extensie (Firefox) of een ActiveX-element (IE) downloaden. Vervolgens zal de scanner zijn virusdefinities updaten en de scan naar keuze uitvoeren.